lördag 5 januari 2013

Gräddig Pannacotta- recept

Tänk att det var så lätt att göra pannacotta, detta recept använde jag och det räcker perfekt till 4 portioner:

* 5 dl vispgrädde
* 1 tsk vaniljsocker
* 0,5 dl strösocker
* 1,5 tsk gelatinpulver:1 tsk pulver motsvarar 2 gelatinblad ( 3 gelatinblad enligt originalreceptet)
* Bär ( jag tinade frysta hallon )

Gör så här:

1. Rör ut gelatinpulvret i kallt vatten ( 1 msk vatten per tsk gelatinpulver ) och låt det svälla i en kopp. Lös gelatinet genom att ställa koppen i hett vatten eller mikra i ca 30 sekunder. Vi missade att värma/ lösa gelatinet , men slutresultatet blev toppen ändå.

2. Vispa ihop vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och låt det koka upp. Rör om och låt puttra i en till två minuter.

3: Ta av kastrullen från plattan , lägg i gelatinet och rör om . ( Blandningen får inte koka när gelatinet har tillsatts ).

4. Häll upp i portionsglas/formar och låt stelna i kylskåp minst två timmar.

5. Dekorera med bär. Eftersom pannacottan är väldigt söt är det jättebra att använda lite syrliga bär.

Mums mums mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar