lördag 9 februari 2013

Biskvier Recept

Superbra recept på biskvier:

Botten

100 gram sötmandel
1,5 dl strösocker
2 äggvitor

Smörkräm

2 dl marsankräm från pulver
150 gram smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering

200 gram blockchoklad
1 msk neutral

Gör så här:

Bottnar:

1. Skålla, skala och mal mandeln ( jag använde mandelmjöl ) och blanda med socker.
2. Vispa äggvitorna lätt, vänd ner dem i mandelblandningen.
3. Klicka/bred ut smeten i små runda kakor på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter i 175 grader. Ta ut och lossa kakorna medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna.

Smörkräm:

1. Blanda marsankrämen. Rör smöret mjukt och smidigt och tillsätt marsankrämen lite i taget.
2. Blanda i vaniljsocker, florsocker samt siktad kakao.
3. Rör tills smörkrämen är slät och bred krämen på undersidan av bottnarna ( den släta som låg mot bakplåtspappret) lite toppigt , Ställ dem kallt.

Garnering:

1. Smält chokladen tillsammans med oljan . Låt blandningen kallna något. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den.


Förvara kakorna kallt- mums mums mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar